Podziękowanie od pracownika list otwarty.

Propozycja wprowadzenia zmian dotyczących ZUZP przez pracodawcę na które strony związkowe między innymi Solidarność 80 nie wyrażają zgody.

Zarząd PKP CARGO S.A. uprzejmie informuje, ze Strona Pracodawcy występuje z inicjatywą o rozpoczęcie rokowań nad wprowadzeniem zmian do Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy dla Pracowników Zatrudnionych przez Zaktady PKP CARGO Spółka Akcyjna zawartego w dniu 29 pazdziernika 2004 roku. W związku z powyższym zapraszam umocowanych Przedstawicieli wszystkich Sygnatariuszy Układu na bezpośrednie rokowania, które odbędą się 5 listopada 2020 roku w siedzibie Spółki w Warszawie. Szczegóły dotyczące miejsca i godziny rozpoczęcia spotkania zostaną potwierdzone odrębnym pismem. Jednocześnie proszę o zapoznanie się z załączonym zestawieniem obszarów ZUZP, które Strona Pracodawcy rekomenduje do objęcia rokowaniami w celu ewentualnego wprowadzenia zmian w obowiązujących regulacjach.